SSM Çocuk Eğitimi Programları 2020 Yarıyıl Atölyeleri

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Çocuk Eğitimi Programları, 2019-2020 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde yeni atölye çalışmalarıyla devam ediyor. 7-10 ve 10-12 yaş arası çocuklara yönelik çalışmalarda eğlenceli deneyimler yoluyla öğrenme sürecinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Bilgi için 0546 510 05 75 numaralı telefonu haftaiçi 09:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30 arasında arayabilirsiniz.

Bugün Büyük Bir Sanatçıyım (7-10 yaş)

Sanat tarihinin belirleyici isimlerinden bazılarının* yaşam hikâyeleri, sanat teknikleri ve değerlendirildikleri sanat akımlarına dair bilgi verilir. Daha sonra bu bilgilerin ışığında uygulama aşamasına geçilir ve katılımcılardan sanatçıların kullandığı teknik ve malzemelerden ilhamla kendi çalışmalarını gerçekleştirmeleri istenir.

*Picasso, Dali, Rembrandt, Miro, Van Gogh, Klimt

Kendi Defterini Tasarla (7-10 yaş)

Basit ciltleme teknikleri öğretilen çocuklar, bu bilgilerden hareketle kendi defter tasarımlarını yapar ve bunları hayata geçirirler.

Zaman Tasarımcıları (7-10 yaş)

Malzeme seçimi kendilerine bırakılan çocuklar, bunları kullanabilecekleri özgün saatler tasarlar, çalışmalarına bir mekanizma ekleyerek bu tasarımlarını hayata geçirirler.

Dans Eden Notalar (7-10 yaş)

Beden ile müzik ve müzik enstrümanları arasındaki ilişkinin öğretildiği çocuklara, bu kapsamda temel ritim bilgisi, ritim kalıpları, ölçü - notasyon ve beden perküsyonunu hakkında bilgi verilir. Geri dönüştürülebilen malzemeler kullanarak tasarladıkları marakaslarla ritim çalışırlar.

Modern Pantomim Atölyesi (7-10 yaş)

Çocuklara pantomimi tanıtıp öğretmenin amaçlandığı atölyede fiziksel ve zihinsel kondisyonu geliştiren çalışmalar yapılır. Pantomim ve dans egzersizi tekrarlarıyla eğlenen çocuklar, aynı zamanda oyun geliştirme ve oyun kişisi olarak varlık gösterme becerilerini güçlendirmeye yönlendirilirler.

Arkeoloji Atölyesi (7-10 yaş)

Eğitmenlerin sunumu ve görsellerle çocuklara arkeolog ve arkeoloji hakkında bilgi verilir. Her katılımcı küçük ölçekli bireysel kazılar yapar ve buldukları minyatür objeleri, fişleri sergilemek üzere küçük çocuk müzesine taşırlar.

Kültürel Mirasın Doktorları (10-12 yaş)

Çocuk kitabı yazarı ve eğitmen İdil Bilgin’in yürütücülüğünü yaptığı çalışmada, “Duygu Odaklı Kültürel Mirası Koruma Eğitimi” doğrultusunda; yaratıcı drama, gözlem, deneyler, çağrışım teknikleri yoluyla çocuklarda kültürel mirasa yönelik olumlu duygu ve algı değişimi gerçekleştirmek hedeflenir. Katılımcılar kültürel mirasın neden değerli ve nasıl kırılgan olduğunu ve konservasyon (koruma) mesleğinin önemini, kendi sorumluluklarını da algılayarak içselleştirirler.

19 Ocak Pazar

Dans Eden Notalar

Bugün Büyük Bir Sanatçıyım: Picasso

Kendi Defterini Tasarla

* Kültürel Mirasın Doktorları atölyesi 11:00'de başlar.

Satın almak için tıklayınız