2018-2019 Güz / Kış Dönemi Yetişkin Eğitimleri

SSM’nin yetişkin eğitimleri, 2018-2019 Güz/Kış Dönemi’ne yepyeni bir programla başlıyor.

Bilgi için aldemir@sabanciuniv.edu veya burcuozkacar@sabanciuniv.edu adreslerine email gönderebilir, (212) 277 22 00 – dâhili 124 veya 137 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Programlar hakkında düzenli bilgi almak için aylık SSM bültenine kayıt yaptırabilirsiniz.

*SSM Dostu Kart sahiplerine %10 indirimlidir.

GÜNCEL PROGRAM

Prof. Dr. Cevat Çapan ile Dünya Edebiyatı

Perşembe günleri, 11.00-13.00

Sakıp Sabancı Müzesi’nin, “Yetişkin Eğitimi” programlarında 2018 güz-2019 bahar dönemi edebiyatçı, yazar, şair ve çevirmen Prof. Dr. Cevat Çapan’ın “20. Yüzyıl’da Rusya’da Yenilikçi Edebiyat” temalı dersleriyle başlıyor. Kasım ayı boyunca sürecek etkinlik, Sakıp Sabancı Müzesi’nde bu ay açılacak “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” adlı sergiye paralel bir içerikle gerçekleştirilecek.

İncele

Jak Şalom ile "12 Usta Yönetmen: Bir Sanat Olarak Sinema"

Perşembe akşamları, 18:30 - 20:30

Sakıp Sabancı Müzesi “Yetişkin Eğitimleri” programı, Jak Şalom ile "12 Usta Yönetmen: Bir Sanat Olarak Sinema” adlı eğitimle devam ediyor.

Türk Sinematek Derneği’nin ilk üyesi olan ve aynı zamanda Fransız Sinematek’inde de çalışan Jak Şalom tarafından verilecek eğitimde, filmleri sinema tarihinin dönüm noktaları olan ve farklı ülkelerin temsilcisi 12 yönetmen işlenecek. Bu isimlerin başyapıtları derslerde evrensellik ve yerellik, Doğu ve Batı, geleneksellik ve avangard gibi, beşeri bilimlerde de kilit konumda olan karşıtlıklar üzerinden analiz edilecek. Filmlerin orijinal dilinde, Türkçe altyazılı olarak seyredileceği programda sanat ve düşünce alanından diğer eserlerle karşılaştırmalara da yer verilecek.

İncele