AKIŞ/FLUX Tuğçe Tuna ile Dans Atölyeleri

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, dünyaca ünlü performans sanatçısı Marina Abramović’in ve kurucusu olduğu Marina Abramović Enstitüsü’nün (MAI) Türkiye’de gerçekleştirilen ilk sergisi Akış / Flux kapsamında koreograf, çağdaş dans ve performans sanatçısı Tuğçe Tuna yönetiminde dans atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Yetişkinlere ve farklı yaş gruplarından gençler ile çocuklara yönelik hazırlanan, ağırlıklı olarak beden koordinasyonu, doğaçlama, nefes çalışmalarının gerçekleştirileceği atölyeler Mart ve Nisan aylarında takip edilebilir.

AÇ KENDİNİ

(18 yaş ve üzeri)

Yerçekimi, akış, nefes, bedenini dinleme ve bırakabilme üzerine, doğaçlama atölyesi.

GENÇ DANS

(7-13 yaş ve 14-17 yaş)

Atölye hareket itkisinin açığa çıkarılması, bedensel koordinasyon ve kinestetik farkındalık çalışmalarını içermektedir.

14 Mart Cumartesi

11:30 - 13:00, Genç Dans (7-13 yaş)

15 Mart Pazar

11:30 - 13:00, Aç Kendini (18 yaş ve üzeri)

7 Nisan Salı

12:00 - 13:30, Genç Dans (7-13 yaş)

14:00 - 15:30, Genç Dans (14 -17 yaş)

8 Nisan Çarşamba

12:00 - 13:30, Genç Dans (7-13 yaş)

14:00 - 15:30, Genç Dans (14-17 yaş)

21 Nisan Salı

16:00 - 17:30, Aç Kendini (18 yaş ve üzeri)

18:00 - 19:30, Aç Kendini (18 yaş ve üzeri)

22 Nisan Çarşamba

16:00 - 17:30, Aç Kendini (18 yaş ve üzeri)

18:00 - 19:30, Aç Kendini (18 yaş ve üzeri)

Tuğçe Tuna

Ödüllü koreograf, çağdaş dans ve performans sanatçısı Prof. Tuğçe Tuna, güncel hareket teknikleri ve çağdaş dans sanatı eğitmenliğinin yanı sıra beden odaklı terapi alanında çalışmaktadır. Sanatçı 1993’ten beri uluslararası festival, organizasyon ve akademilerde, koreografisini yaptığı disiplinlerarası dans ve performans sanatları eserleri, çağdaş dans ve güncel hareket teknikleri eğitmenliği, beden odaklı dans ve hareket terapisi çalışmalarıyla yer almaktadır. 1996’da akademik dans eğitmenliği çalışmalarına başlayan Tuna; 2001’de bağımsız üretim politikası kapsamında psikosomatik ve mekân-beden-hafıza odaklı yere özgü eserler üretmeye başlamıştır. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Çağdaş Dans Anasanat Dalı başkanlığını sürdürmektedir. 2015'te, Türkiye'de ve Avrupa'da bir ilk olan Çağdaş Dans Yarı Zamanlı Eğitim programını hayata geçirmiştir. Belçika doğumlu sanatçı İstanbul'da yaşamaktadır.

ÖNEMLİ BİLGİLER:

* Tek atölye için kişi başı katılım bedeli 50 TL'dir.

* Atölye bileti sergi ziyaretini içermez. Sergiyi ziyaret etmek isteyen izleyicilerimizin ayrıca müze giriş bileti almaları gerekmektedir.

* Atölye çalışmaları için rahat giysiler giyilmesi tavsiye edilir.

* Atölyeler en az 5 kişilik katılımla yapılacaktır. Katılım oranının sağlanamadığı atölyeler olması durumunda, bilet sahipleri tercih ederlerse aynı atölye programı kapsamında gerçekleşen ve kontenjanı olan atölyelere değişiklik yapabilir veya bilet iadesi talep edebilirler.

* Katılım oranı dışında, programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

* Atölyeye katılım için SSM Mağaza adresinden gönderilen e-posta yeterlidir. Ayrıca basılı bilet gönderilmeyecektir.

Satın Al

Sayın ziyaretçilerimiz, sağlığınızı önemsiyoruz ve müzemizi gönül rahatlığıyla gezebilmeniz için temiz ve hijyenik bir ortam sağlamak amacıyla yoğun tedbirler alıyoruz.

• Müzemizin ortak alanları günlük detaylı temizliğin yanı sıra dezenfektan ile düzneli temizlenmektedir.
  • Kişisel sağlığınız için müzemizin giriş ve çıkışlarında, tuvaletlerde, mağazada ve MSA’nın Restoranı’nda  bulabileceğiniz dezenfektan sıvıları kullanmanızı öneririz.