Sakıp Sabancı Müzesi çalışanları olarak 1 Haziran’da ofisimize dönüyor ve 16 Haziran 2020, Salı günü müzemizi açıyoruz.

Çalışanlarımız ile ziyaretçilerimizin sağlığı ve güvenliği için gerekli tedbirler alınarak, müzemizin Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu, Mobilya ve Dekoratif Eserler Koleksiyonu, Resim Koleksiyonu ve bahçemiz pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 arası ziyarete açık olacaktır.

Detaylı bilgi

Film Gösterimi

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Holding’in katkılarıyla 18 Ekim 2018’de ziyarete açılan ve 1 Nisan 2019’a kadar devam edecek olan “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi etkinlikleri kapsamında 5 Aralık Çarşamba günü Dziga Vertov’un sessiz sinema klasiği Kameralı Adam’ın gösterimine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın önde gelen sessiz sinema müzisyenlerinden Stephen Horne’un canlı bir performansla eşlik edeceği gösterim, sergi mekânında Rus Avangardı eserlerinin arasında gerçekleştirilecek. Dziga Vertov’un 1929’da tamamladığı Kameralı Adam, kameranın gerçekliği yakalama kapasitesine sahip kusursuz bir göz olduğu fikrinden hareketle Moskova, Kiev ve Odessa şehirlerinde madencileri, işçileri, kadınları, erkekleri, sokakları ve fabrikalarıyla günlük yaşamı belgeliyor. Sessiz Sinema Günleri işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, Kameralı Adam’ın Amsterdam’da Eye Filmmuseum tarafından onarılan versiyonu gösterilecek.

5 Aralık Çarşamba
Saat: 20:30 - 21:30