Müzede Sahne - 2021

Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen Müzede Sahne 17 - 22 Ağustos 2021’de Sakıp Sabancı Müzesi’nde. Gösteri sanatları alanında geniş bir yelpazeden isimleri belli bir tema etrafında buluşturan program beşinci yılında “Şimdi ve Buradayız Aşkım!” sloganıyla düzenleniyor. Sanat yönetmenliğini Emre Koyuncuoğlu’nun yaptığı program bu yıl dayanışma ve umut kavramlarına odaklanıyor. Dünyanın geçirdiği zorlu sürece beraber bakıp yaraları topluca sarma çağrısında bulunan etkinlik müzenin farklı noktalarında izleyiciyle buluşacak.

Emre Koyuncuoğlu:

"Zor bir seneyi yalnızlıklarla, korku ve kayıplarla geçirdik. Yaz başında açılmalar başladıktan sonra karışık bir dönem yaşansa da Ağustos’un ortasında yer alacak olan etkinliğimizde tüm bu yaşananları demlemeye başlama zamanı da geldi sanki. Belki de tortusu yeni yeni dibe çökmeye başlayan, ve yaşanan/yaşadığımız travmatik gerçekleri düşünmek, hissetmek, yasını tutmak, geleceğe el birliğiyle bakmak, birbirimizi kollamak, yanımızda kalanları, kaybettiklerimizi, yanımıza aldıklarımızı, yanımıza alamadıklarımızı, açılan, kabuk tutan fark edilmeyen yaraları bir araya gelerek, hissederek, hayal kurarak, üreterek sarma zamanı. Şimdi fark etme zamanı: Ne kayboldu, ne kaldı, beraber ve birlikte ne yapabiliriz? Birbirimize nasıl iyi geliriz? Konuşacağız, sanatçıların üretimini izleyip, paylaşacağız. Birbirimizi kollayarak yan yana geleceğiz. Göz göze bakıp, birbirimizi sevdiğimizi hatırlayacağız. Kuş, ağaç, güneş, sen, ben, o, balık, kedi, şehir, bahçe, müzede;
aşkın gücünü, sevginin iyileştiriciliğini herkes için, her renk, her zaman, her nesil, her tercih, duruş, cins, görü, anlayış, inanç, varoluş için hatırlayacağız; yaşamı kutlayacağız."

Program broşürü için tıklayınız.

*Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan'ın Müzede Sahne açılış metnini okumak için tıklayınız.

*SU Gender Direktörü Hülya Adak’ın Müzede Sahne hakkındaki yazısı için tıklayınız.

Önemli Bilgiler:

- Basılı bilet gönderilmeyecektir. Girişte size gönderilen e-postayı göstermeniz yeterlidir.
- Numarasız oturma düzeni vardır.
- Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.
- Sağlık Bakanlığı’nın salgın önlemleri doğrultusunda sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenecek etkinlikte bir dolu bir boş oturma düzeni vardır.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan Güvenli Turizm Serfikası’nı alan Sakıp Sabancı Müzesi’nin hijyen ve tedbir kuralları için tıklayınız.