Rus Avangardı Performans ve Konferansları Yeniden SSM’de

“Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisinin, açıldığı 18 Ekim 2018’den bu yana gerçekleştirilen yan etkinlikleri, kaçıranlar ya da hatırlamak isteyenler için video kayıtlarıyla yeniden Sakıp Sabancı Müzesi’nde. Sanatı hayatın her alanına yaymayı hedefleyen Rus Avangardı’nın farklı alanlardaki üretimine ışık tutmuş sergi etkinliklerinin kayıtları, 5 Nisan 2019’da Sakıp Sabancı Müzesi’nin konferans salonunda izlenebilir. 15.00’te başlayacak gösterimde, Rus Avangard sanatçıların sahne sanatlarına dair üretimlerini ve günümüz sanatına yansımalarını sergi mekânına taşıyan “Avangard Eserlerden Performanslar” serisindeki etkinlikler ve Rus Avangardı’nın sanat tarihindeki önemini konu alan konferans serisindeki konuşmaların kayıtları yer alıyor.