24 Şubat 2018

Sanattan Aktivizme: Ai Weiwei’in Sanatı

Prof. Dr. Ali Akay, “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisi kapsamında yapacağı konuşmada sanatçının üretimini ve aktivizmini mercek altına alacak. Muhalif bir şair babanın mirasını taşıyan Çinli sanatçı Ai, mimariden seramiğe uzanan üretim yelpazesinde sanat kavramını genişletmekle kalmadı, aynı zamanda günümüzün en yaratıcı eylem gücünü pop art ve ready made'le ile bağdaştıran kültürel bir figür olarak ortaya çıktı. “Sanattan Aktivizme: Ai Weiwei’in Sanatı” başlıklı konuşmasında Prof. Dr. Ali Akay, Ai Weiwei’i bu çerçeve içinde değerlendirecek. Küratör, yazar ve eleştirmen Prof. Dr. Ali Akay, 1979'da Paris VII Üniversitesi'nden mezun oldu, 1986'da aynı bölümden sosyoloji doktorasını aldı. 28 yıldır Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde ders veren Akay, 2004'ten beri burada Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Diğer Etkinlikler

Müzede An’da: Sanat Terapi Atölyesi