21 Mayıs 2024, 16:00

Nora Tataryan: "Bir Kültürel Üretim Mekanı Olarak Edebiyat Salonları"

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl sergisi kapsamında gerçekleşen konferans serisi, Nora Tataryan'ın “Bir Kültürel Üretim Mekânı Olarak Edebiyat Salonları” isimli konuşmasıyla devam ediyor. Serinin sekizinci konuşmacısı olan Tataryan, Osmanlı’da II. Meşrutiyet Dönemi’ndeki tartışmaların özel alanda nasıl kurulduğuna işaret ederek, kamusal alanda yeterince yer alamayan kadınların Türkiye’deki feminist hareketin başlangıcındaki etkilerine odaklanacaktır.

Tarih: 21.05.2024, Salı
Saat: 16:00
Mekân: Konferans Salonu

Nora Tataryan

Nora Tataryan, doktorasını Toronto Üniversitesi Kadın ve Cinsiyet Çalışmaları Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Programı’nda (İstanbul) ve lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi (İstanbul) ve Paris 1 Panthéon-Sorbonne (Paris) Felsefe Bölümü’nde tamamladı. 2022 yılında Cambridge Üniveristesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunan Tataryan’ın ilgi alanları arasında, estetik teori, kolektif hafıza, feminist felsefe ve psikanaliz bulunur. Nora Tataryan 2023’ten beri Kadir Has Üniversitesi, Çekirdek Program’da Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Diğer Etkinlikler

Müzede Yoga 2024