2 Kasım 2024

John-Paul Stonard: "Baselitz ve Geniş Evreni"

Georg Baselitz, sanat tarihine her zaman büyük bir farkındalıkla yaklaşmış ve sürekli olarak eski ustaların fikir ve tekniklerini yeniden yorumlamıştır. Bu konuşma, Baselitz'in çalışmalarında öne çıkan Hintergrundgeschichte ya da 'arka plan olarak tarih' temasını tanıtıyor; ilk Kahraman serisi çizimlerinden baskılarına ve resimlerine kadar izini sürerek günümüze dek bu temayı takip ediyor. Son yıllarda Dresden (2013) ve Viyana'da (2023) düzenlenen, eski ile yeni arasındaki diyaloğun vurgulandığı iki sergide, bu geniş yaratım sürecinin nasıl gerçekleştiğini gözlemliyoruz. Bu diyalog, resmin kendi düzeyinde gelişen ve yalnızca bir sanatçının gözünde ve zihninde kurulabilecek türden bağlantılar yaratan bir süreçtir.

Konuşma dili İngilizcedir, Türkçeye simültane tercüme yapılacaktır.

Konferansa katılım için müze giriş bileti alınmalıdır ve kayıt yapılmalıdır. Kayıt için buraya tıklayın.

Tarih: 2 Kasım 2024, Cumartesi
Saat: 14:00 - 15:30
Yer: SSM Konferans Salonu

Diğer Etkinlikler