Konferans: Osmanlı Sanat Çevresinde ‘Sanatçı’ Bir Şehzade. Abdülmecid Efendi

11 Nisan 2022
Konferans: Osmanlı Sanat Çevresinde ‘Sanatçı’ Bir Şehzade. Abdülmecid Efendi
Sakıp Sabancı Müzesi’nde Sabancı Holding’in desteğiyle devam eden “Şehzade'nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, 19. yüzyıl Osmanlı dünyasında kültür, sanat ve basın kaynakları üzerine çalışmaları olan Prof. Dr. Seza Sinanlar Uslu’nun “Osmanlı Sanat Çevresinde ‘Sanatçı’ Bir Şehzade: Abdülmecid Efendi” başlıklı konuşmasıyla sona eriyor.

12 Nisan Salı günü saat 16.00’de çevrimiçi gerçekleştirilecek konferans, 19.yüzyılda Pera’nın gelişen kültür ve sanat ortamı ve dönemin plastik sanatlar alanındaki gelişmeleri ışığında Abdülmecid Efendi’nin söz konusu ortamdaki ressam, sanatsever, daha çok da sanatı koruyan, himaye eden şehzade kimliğine odaklanıyor.  

Ücretsiz gerçekleştirilecek konferansa katılım için SSM’in web sitesinden kayıt yaptırmak yeterli olacak.

Sabancı Holding’in desteğiyle 1 Mayıs’a kadar devam edecek Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi sergisi kapsamında gerçekleştirilen konferansları   SSM’nin Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Prof. Dr. Seza Sinanlar Uslu

Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden, yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nden aldı. Doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde “Pera’da resim üretim ortamı 1844-1916” başlıklı teziyle tamamladı. Yeni Yüzyıl ve Cumhuriyet gazetelerinin Sanat ve Kültür birimlerinde muhabir olarak çalıştıktan sonra on yılı aşkın bir süre Galatasaray Lisesi'nde Sanat Tarihi ve Tarih dersleri verdi.

2009 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Bölümü Sanat Yönetimi Programı'nda öğretim üyesi olan Sinanlar Uslu, halen "Kültür Politikaları", "Sanat ve Eleştiri" ve "Tasarım ve Sanat" gibi dersler vermekte, serbest küratör ve araştırmacı olarak çeşitli sergi projelerinde yer almaktadır.

 

Bülten