Eylül 2024

Çocuk Atölyeleri ve Pusetli Aileler

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Georg Baselitz’in Sanat Dolu Dünyasında Çocuklar İçin Yaratıcı Atölyeler Başlıyor!

Sakıp Sabancı Müzesi, ünlü Alman sanatçı Georg Baselitz’in son on yılda ürettiği eserleri içeren Georg Baselitz: Son On Yıl sergisi kapsamında, çocuklara yönelik özgün ve ilham verici atölyeler düzenlemeye hazırlanıyor. Çocukların sanatı keşfederken yaratıcı yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlayacak bu program, farklı yaş gruplarına hitap eden etkinliklerle dolu.

Sakıp Sabancı Müzesi’nin en küçük sanatseverler için düzenlediği geleneksel Pusetli Aileler Atölyeleri, bu dönemde yine heyecan verici ve keşif dolu bir deneyim sunuyor. 18-36 ay ve 2-4 yaş arası için özel olarak tasarlanan bu atölyelerde minikler, aileleriyle birlikte sanatla ilk temaslarını kurarken, duyusal oyunlarla renklerin ve şekillerin büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkacaklar. Hem eğitici hem de eğlenceli bu deneyim, çocukların duyularını harekete geçirirken yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı sağlayacak. Atölyenin sürpriz fırçalarla boyama istasyonu ise, çocukların sanatla eğlenceli ve dokunsal bir bağ kurmalarını sağlayacak.

Baş Aşağı Dünya atölyesinde çocuklar, sergi turuyla Baselitz’in figüratif resim ve soyut sanat anlayışını tanıyacak, ardından beyaz kumaşlar üzerinde kendi baş aşağı figürlerini yaratacaklar. Bu Ayaklar Ne Taşıyor? atölyesinde ise çocuklar, Baselitz’in eserlerinden ilham alarak farklı malzemelerle üç boyutlu çalışmalar yapacaklar. Georg Baselitz: Tepetaklak Bir Dünya atölyesinde katılımcılar, sanatçının dünyayı tersyüz eden bakış açısını kil figürlerle keşfedecek. Georg Baselitz ile Tersyüz Atölye ise katılımcılara Baselitz’in tersyüz haldeki dünyasını inceleyip kendi heykellerini tasarlama fırsatı sunuyor.

Ayrıca bu dönem, Sakıp Sabancı Müzesi olarak Arkki Türkiye ile çok özel bir işbirliğine imza atıyoruz. SSM Emirgan Arşivi’nden ilham alınarak hazırlanan atölye programında, çocuklar Emirgan’ın tarihi dokusunu, mimari ve kültürel mirasını keşfe çıkıyor. Bu benzersiz deneyimde katılımcılar teorik bilgileri yerinde öğrenirken, uygulamalı çalışmalarla yaratıcı becerilerini geliştiriyor ve Emirgan’ın zengin mirasını keşfederek daha derin bir sanat ve tarih anlayışı kazanıyorlar. İlk olarak, Peyzaj Mimarlığı: Emirgan’daki Bahçem atölyesinde 8-12 yaş arası çocuklar doğanın estetik unsurlarını keşfedecek, Emirgan Korusu’nun flora ve peyzajından ilham alarak sanatı doğayla buluşturacaklar. Yıl boyu sürecek bu atölye serisi, semtin tarihi ve kültürel mirasını çocuklarla buluşturmayı sürdürecek.

Sakıp Sabancı Müzesi’nin bu dönemde sunduğu Georg Baselitz atölyeleri, çocuklara sanat ve keşif dolu, yaratıcı bir deneyim sunuyor. Her yaş grubuna özel olarak tasarlanan bu etkinliklerle çocuklar, kendilerini sanatla ifade ederken yeni bakış açıları kazanacaklar.

Detaylı bilgi ve bilet için tıklayınız.

Diğer Atölyeler

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)

25 Mayıs 2024, 11:00

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)