SSM Öğrenme Ekim Atölyeleri
Sakıp Sabancı Müzesi’nde Yaratıcı Atölyeler Ekimde de devam ediyor!
Georg Baselitz: Son On Yıl sergisiyle, müzemizin koleksiyon ve arşivlerinden ilham alarak ekim ayında sizlerle buluşturduğumuz atölyeler hem çocuklar hem de yetişkinler için benzersiz bir sanat yolculuğu sunuyor. Katılımcılar, sanatı keşfederken yaratıcı yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak. Her yaş grubuna hitap eden bu ilham verici program, sanatsal keşiflerle dolu unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.
Müzenin en küçük sanatseverler için düzenlediği geleneksel Pusetli Aileler Atölyeleri, 18-36 ay ve 2-4 yaş arası çocuklara özel olarak tasarlandı. Minikler, aileleriyle birlikte sanatla ilk temaslarını kurarken, duyusal oyunlarla renklerin ve şekillerin büyülü dünyasını keşfedecek, sürpriz fırçalarla boyama istasyonunda sanatla dokunsal bağ kuracaklar. Hem eğitici hem de eğlenceli bu deneyim, duyularını harekete geçirirken yaratıcılıklarını da geliştirmelerine katkı sunacak.
Tıpkı Bana Benziyor atölyesinde çocuklar, Baselitz’in özgün üslubunu ve tersine çevrilmiş figürlerini keşfettikleri sergi turunun ardından, yetişkinlerin desteğiyle geometrik ahşap parçalarla hayal güçlerini yansıtan figüratif heykeller oluşturacaklar. Georg Baselitz: Tepetaklak Bir Dünya atölyesinde ise çocuklar, sanatçının eserlerinden ilham alarak kendi tersyüz kil figürlerini tasarlayacak, dünyayı farklı açılardan görmenin heyecanıyla yaratıcılıklarını geliştirecekler.
Arkki Türkiye ile başlattığımız işbirliğinin devamı olan Kültürel Miras: Emirgan’ın Öyküsü atölyesinde çocuklar Emirgan’ın tarihi ve kültürel dokusundan ilham alarak çizgi roman formatında özgün hikâyeler oluşturacak ve bu hikâyelerden bir sahneyi üç boyutlu hale getirerek sanat ve mimarinin anlatı gücünü keşfedecekler.
SSM’nin öncü koleksiyonlarından biri olan Kitap ve Hat Sanatları Koleksiyonu’ndan ilhamla hazırladığımız Kaligrafik Hareketler atölyesi, çocukları kaligrafinin evrensel diliyle bir yolculuğa çıkarıyor. Harflerin desenlere dönüştüğü bu sanatsal ifade biçimini, geçmişten günümüze örneklerle inceleyerek, müze koleksiyonundaki hat sanatını keşfedecek olan çocuklar, kaligrafinin ritmik ve estetik yapısını deneyimlerken, kendi sözcük ve desenlerini yaratacak, sanat ve gelenek arasındaki bağı kurarak kaligrafiyi öğrenecekler.
Geçtiğimiz dönemde Jr. Archaeologist ekibi ile başlattığımız Arkeolojik Kazı Etkinliği atölyelerimiz dönem de devam ediyor. Çocuklar, uzman arkeolog ve konservatör eşliğinde gerçek bir kazı deneyimi yaşayarak arkeolojinin bilimsel yöntemlerini uygulayacak ve tarihle buluşacaklar. Bu süreçte, arkeolojik kazı becerileri kazanırken meraklarını bilgi arayışına dönüştürecekler.
Uzman Dışavurumcu Sanat Terapisti Bihter Yasemin Adalı ile başlattığımız işbirliği kapsamında, sanatın iyileştirici gücünü ve terapötik etkilerini odağına alan iki özel atölye sunuyoruz. Çocuklara yönelik İz’den İmgeye, İmge’den Öykü’ye Yolculuk: Kinestetik Resim Atölyesi, bedenin enerjisi ile resmin yaratıcılığını birleştiriyor. Baselitz’in eserlerinden ilham alan çocuklar, hareketlerini tuvale aktarırken, imgelerin peşinden giderek kendi hikâyelerini oluşturacak ve bu sürecin terapötik etkisini deneyimleyecekler. Yıl boyunca devam edecek atölye, çocukların sanatsal düşünme becerilerini geliştirmelerine ve içsel dünyalarını keşfetmelerine olanak tanıyacak.
Yetişkinler için hazırlanan Ham Formun Peşinde: Kil ile Yaratıcı Süreç atölyesinde ise katılımcılar, Baselitz’in heykellerinde görülen ham ve güçlü formlardan yola çıkarak, çamurla kendi heykel çalışmalarını yaratacaklar. Yaratıcı düşünmenin gücünü keşfederken, sanatın terapötik etkisiyle kişisel ifade alanlarını genişletecekler.
Yetişkinler için hazırlanan Ham Formun Peşinde: Kil ile Yaratıcı Süreç atölyesinde ise katılımcılar, Baselitz’in heykellerinde görülen ham ve güçlü formlardan yola çıkarak, çamurla kendi heykel çalışmalarını yaratacaklar. Yaratıcı düşünmenin gücünü keşfederken, sanatın terapötik etkisiyle kişisel ifade alanlarını genişletecekler.
Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız.
Diğer Atölyeler
Atölyeler
Tümünü Görüntüle