SSM Öğrenme Kasım Atölyeleri
Kasım ayı ara tatilini sanatı keşfetmek için bir fırsata dönüştürüyoruz!
Kasım ayı ara tatilinde, sanatı ve yaratıcılığı keşfetmek isteyen her yaştan sanatsevere özel bir deneyim sunuyoruz! Eğitim hayatına kısa bir ara veren çocukları ve sanata ilgi duyan yetişkinleri, Sakıp Sabancı Müzesi’nin Georg Baselitz: Son On Yıl sergisi ile diğer koleksiyon ve arşivlerinden ilham alan atölye ve etkinliklerde bir araya getiriyor; onlara sanata dair yeni bakış açıları sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Sakıp Sabancı Müzesi’nin bir geleneği haline gelen ve minik sanatseverler için tasarlanan Pusetli Aileler Atölyeleri, 18 aydan 5 yaşına kadar olan çocuklara ve ailelerine özel bir deneyim sunmaya devam ediyor. Minikler, duyusal oyunlar ve boyama istasyonlarıyla renklerin ve şekillerin büyülü dünyasıyla temas kurarken, sanatla dokunsal bir bağ geliştirme fırsatı yakalıyorlar.
Georg Baselitz: Son On Yıl sergimizden ilhamla hazırladığımız Hayallere Uçuran Kanatlar Atölyesi’nde çocuklar, Alman sanatçı Baselitz’in baş aşağı dünyasıyla tanışıyor. Sergi turuyla eserleri keşfettikten sonra, kendilerine eşlik eden yetişkinlerle birlikte seçtikleri bir hayvan figürünü giyilebilir bir sanat eserine dönüştürüyorlar. Yine Baselitz’in tersyüz dünyasından esinlenerek hazırladığımız Baş Aşağıda Ayaklar Yukarıda Atölyesi’nde ise çocuklar, sanatçının büyük boyutlu resim ve heykellerini inceleyip aynalarla kendi tepetaklak heykellerini yaratıyorlar. Bir başka heyecan verici etkinlik ise Hangi Yöne Baş Aşağı Seramik Atölyesi! Bu atölyede çocuklar, eğitmen sanatçının rehberliğinde Baselitz’in baş aşağı figürleri ve yaratıcı tekniklerinden ilhamla, çorapları sıvı boyalara batırıp polimer kil karolar üzerinde izler bırakarak sıra dışı desenler üretiyorlar.
Georg Baselitz: Son On Yıl sergisinin başından beri ilgiyle karşılanan iki özel atölyeye kasım ayında da devam ediyoruz. Georg Baselitz: Tepetaklak Bir Dünya atölyesinde Baselitz’in baş aşağı eserlerinde saklı hikâyeleri keşfe çıkan çocuklar, sanatçının farklı bakış açısını anlamaya çalışırken yeni bir farkındalık kazanıyor. Sergi turunun ardından, kendi tersyüz edilmiş kil figürlerini ortaya koymanın heyecanını yaşayarak, yaratıcılıklarını özgürce ifade ediyorlar. Georg Baselitz ile Tersyüz Atölye de çocuklara Baselitz’in dünyasında derinlemesine bir yolculuk sunuyor. Ağaçlar, insanlar ve sandalyeler neden baş aşağı duruyor? Sanatçı bu eserleriyle bize ne anlatmak istiyor? Atölyenin ilk bölümünde sanatçının eserlerini keşfederek farklı bir bakış açısıyla yorum yapmayı öğrenen çocuklar, ikinci bölümde kendi tersyüz heykellerini tasarlayarak sanata dair perspektiflerini genişletiyorlar.
Emirgan’ın tarihi öyküsünden ilham alarak Arkki Türkiye işbirliğiyle düzenlediğimiz mimarlık atölyeleri, yarıyıl tatilinde çocuklara Emirgan’ın sokaklarında mimari bir keşif fırsatı sunuyor. Mimarlık: Emirgan’ın Binaları atölyesinde çocuklar, belirledikleri işlevlere uygun, sürdürülebilir yapılar tasarlarken, çevre sorunları, geri dönüşüm ve yaratıcı yeniden kullanım konularında farkındalık kazanıyor. Kentsel Tasarım: Dönüşen Emirgan atölyesinde ise hayal ettikleri Emirgan’ı yaratıcı ve yenilikçi yöntemlerle tasarlarken, şehrin işleyişine ve karakterine dair farklı bakış açıları geliştiriyorlar.
Jr. Archaeologist ekibi işbirliğiyle geçen yıl başlattığımız Arkeolojik Kazı Etkinliği atölyelerinde, çocuklar uzman arkeolog ve konservatörlerle gerçek bir kazı deneyimi yaşayarak bilimsel yöntemleri birebir uyguluyor ve geçmişin izlerine dokunuyorlar. Bu özel kazı deneyimi, çocukların tarih bilincini pekiştirirken, meraklarını bilgiye dönüştürmelerine ve keşif heyecanıyla tarihle daha güçlü bağlar kurmalarına olanak tanıyor.
Sanatın dönüştürücü gücünü çocuklar ve yetişkinler için özel programlarla desteklemeye devam eden Sakıp Sabancı Müzesi’nde katılımcılar bu ay Uzman Dışavurumcu Sanat Terapisti Bihter Yasemin Adalı işbirliğiyle hazırladığımız iki ayrı yaratıcı deneyimle buluşuyor. Çocuklar için hazırladığımız İz’den İmgeye, İmge’den Öykü’ye Yolculuk: Kinestetik Resim Atölyesi, beden hareketlerinden ilham alarak, katılımcılara hikâyelerini tuvale yansıtma imkânını sunuyor. Çocuklar, resmin ve hareketin bir araya geldiği bu süreçte hem yaratıcı potansiyellerini açığa çıkarıyor hem de sanatın iyileştirici gücünü deneyimleme fırsatı buluyor. Yetişkinler için hazırladığımız Ham Formun Peşinde: Kil ile Yaratıcı Süreç atölyesinde ise, Georg Baselitz’in heykellerindeki güçlü ve ham formlardan ilhamla, kil heykeller üreten katılımcılar, sanat aracılığıyla kişisel ifade alanlarını genişletme fırsatı buluyor.
Kasım ayında Sakıp Sabancı Müzesi’nde, sanatın yaratıcı ve dönüştürücü gücünü keşfetmeye davetlisiniz!
Diğer Atölyeler
Atölyeler
Tümünü Görüntüle