19 Ekim 2024, 13:00

Arkki ile Keşif Gezili Atölyeler | Kültürel Miras: Emirgan'ın Öyküsü (8⎼12 yaş)

Kültürel Miras: Emirgan’ın Öyküsü atölyesinde çocuklar Emirgan'ın zengin kültürel dokusundan ilham alarak kendi hikâyelerini oluşturacaklar. Program çocukları Emirgan'da bir keşif yolculuğuna çıkararak, çevrenin sunduğu hikâyeleri keşfetmeye ve onları yaratıcı bir şekilde ifade etmeye davet ediyor. Katılımcılar, tarihi yapıların, doğal güzelliklerin ve bu semtin geçmişten günümüze taşıdığı kültürel ögelerin rehberliğinde, çizgi roman formatında özgün hikâyeler geliştirecekler. Çizgi romanlarını hazırlarken, kelimeler ve görselleri bir araya getirerek hikâye anlatımının temellerini öğrenecek, yapılı çevrenin nasıl bir hikâye kaynağı olabileceğini deneyimleyecekler. Atölyenin ikinci aşamasında ise, tasarladıkları hikâyelerden bir sahneyi üç boyutlu hale getirerek yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirecekler. Bu süreçte hem sanatın hem de mimarinin anlatı gücünü keşfedecek, kendi kültürel miraslarına farklı bir gözle bakmayı öğrenecekler.

Etkinlik Başlangıç Noktası: SeraAtölye
Etkinlik Bitiş NoktasıSera Atölye
Etkinlik Süresi: 180 dakika
Tasarlayan ve Uygulayan: Arkki Türkiye

Etkinlik Kuralları:
  • Belirtilen etkinlik saati, atölyenin başlama saatidir.
  • Organizasyon kaynaklı olmayan sebepler için ücret iadesi veya değişiklik yapılmaz.
  • Kapıda bilet satışı olmayacaktır.
  • Atölye malzemelerini SSM sağlar.
  • Rahat kıyafetler giyilmesi önerilir.
  • Organizasyon, öngörülmeyen ve kaçınılmaz nedenlerden ötürü programda her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

Diğer Öğrenme Programları

Arkeolojik Kazı Etkinliği (5⎼9 yaş)

27 Ekim 2024, 12:00

Arkeolojik Kazı Etkinliği (5⎼9 yaş)