20 Ekim 2024, 12:00

Arkeolojik Kazı Etkinliği (5⎼9 yaş)

Atölye yürütücüsü Jr. Archaeologist ekibi, geleceğin kültür mirası koruyucusu çocuklara arkeolojiyi tanıtmayı ve onların merak duygusunu bilinçli bir bilgi arayışına dönüştürmeyi amaçlıyor. Çocuklar, uzman bir arkeolog ve konservatör eşliğinde gerçek bir kazı deneyimi yaşayarak eserlerin toprak altından müzeye uzanan heyecan verici yolculuğuna tanıklık edecekler. Bu süreçte, arkeolojinin bilimsel yöntemlerini uygulayarak tarihle nasıl buluştuğunu keşfedecek ve bu alanda temel beceriler edinecekler. Kazı çalışmasının sonunda, tarih ve araştırma ödevi olarak çocuklara birer replika sikke hediye edilecek. Bu sayede, sadece kazı yapmayı değil, tarihsel bulguları değerlendirmeyi ve araştırmayı da öğrenmiş olacaklar.

Etkinlik Başlangıç Noktası: SeraAtölye
Etkinlik Bitiş NoktasıSera Atölye
Etkinlik Süresi: 90 dakika
Tasarlayan ve Uygulayan: Jr. Archaeologist

Etkinlik Kuralları:

• Belirtilen etkinlik saati, atölyenin başlama saatidir.
  • Organizasyon kaynaklı olmayan sebepler için ücret iadesi veya değişiklik yapılmaz.
  • Kapıda bilet satışı olmayacaktır.
  • Atölye malzemelerini SSM sağlar.
  • Rahat kıyafetler giyilmesi önerilir.
  • Organizasyon, öngörülmeyen ve kaçınılmaz nedenlerden ötürü programda her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

Diğer Öğrenme Programları

27 Ekim 2024, 12:00