26 Ekim 2024, 11:00

Kaligrafik Hareketler (7⎼11 yaş)

Bu atölyede çocuklar, kaligrafinin evrensel diliyle sözcükler, resimler ve şekiller dolu keyifli bir yolculuğa çıkacak. Harflerin desenlere dönüştüğü bu sanatsal ifade biçimini, geçmişten günümüze uzanan örneklerle inceleyecekler. Müze koleksiyonunda önemli bir yere sahip olan hat sanatını keşfedecek, aldıkları ilhamla kendi sözcük, harf ve desenlerini yaratacaklar. Kaligrafinin ritmik hareketlerini ve estetik yapısını deneyimlerken, kendi kelimelerinin şiirsel ve büyüleyici gücünü hissedecekler. Bu atölye, çocukların sanat ve zanaat, yenilik ve gelenek arasındaki bağı kurmalarını ve kaligrafiyi sanatsal üretimlerinde kullanmalarını hedefliyor.

Etkinlik Başlangıç Noktası: SeraAtölye
Etkinlik Bitiş NoktasıSera Atölye
Etkinlik Süresi: 90 dakika
Tasarlayan ve Uygulayan: Hisleri Harika

Etkinlik Kuralları:
  • Belirtilen etkinlik saati, atölyenin başlama saatidir.
  • Atölye bileti 1 çocuk ve 1 yetişkini kapsar. Bir yetişkinin eşlik etmesi zorunludur.
  • Organizasyon kaynaklı olmayan sebepler için ücret iadesi veya değişiklik yapılmaz.
  • Kapıda bilet satışı olmayacaktır.
  • Atölye malzemelerini SSM sağlar.
  • Rahat kıyafetler giyilmesi önerilir.
  • Organizasyon, öngörülmeyen ve kaçınılmaz nedenlerden ötürü programda her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

Diğer Öğrenme Programları

Arkeolojik Kazı Etkinliği (5⎼9 yaş)

27 Ekim 2024, 12:00

Arkeolojik Kazı Etkinliği (5⎼9 yaş)