16 - 23 Kasım 2024

Yetişkin Semineri: "Çağdaş Alman Sanatı" | Osman Erden

Biletler için tıklayınız.

Çağdaş Alman Sanatı, Osman Erden

II. Dünya Savaşı’nın sonrasında Batı sanatında beliren çağdaş sanat alanı içinde Alman sanatçıların özel bir yeri vardır. Almanya'nın son yetmiş sene içinde geçirdiği bütün evreleri Almanya'da üretilen sanat üzerinden okuyabiliriz. Sanatçılar, savaşın yıkıcı etkilerine, Almanya'nın bölünmesine ve birleşmesine tanık olmuş; bu tarihi olaylar sanatlarına derinlemesine yansımıştır. Birçok çağdaş Alman sanatçısı, toplumsal travma, kimlik, politika ve tarih gibi temalar üzerine çalışmış ve bunları sorgulayıcı, eleştirel ve deneysel bir şekilde ele almıştır. Bu seminerde Joseph Beuys, Georg Baselitz, Gerhard Richter, Anselm Kiefer, Jörg Immendorf, Rebecca Horn, Thomas Demand gibi sanatçılar ve eserleri üzerinden Almanya’da II. Dünya Savaşı’ndan günümüze çağdaş sanatın nasıl bir yol izlediğine değinilecektir.

Tarih, Saat ve Mekân

16 Kasım 2024 Cumartesi, 11:00 – 13:00, Ahşap Köşk / Çevrimiçi*
23 Kasım 2024 Cumartesi, 11:00 – 13:00, Ahşap Köşk / Çevrimiçi*

* Çevrimiçi bağlantıyla ilgili sorunuz olur ise ogrenme.ssm@sabanciuniv.edu e-posta adresi üzerinden yetkililer ile iletişime geçebilirsiniz.

Etkinlik Katılım Koşulları

Öğrenci İndirimi: Öğrenci bileti almak isteyen katılımcıların güncel öğrenci belgelerini ogrenme.ssm@sabanciuniv.edu adresine ileterek indirim kodu talep etmeleri gerekmektedir. Öğrencilere %50 indirim uygulanacaktır.
Bilet Bilgisi: Etkinlik, dört derslik bir programı kapsamaktadır; tek ders satışı yapılmamaktadır.
Çevrimiçi Katılım: Derslere çevrimiçi olarak da katılım sağlayabilirsiniz. Gerekli bağlantı linki, ders başlamadan önce tarafınıza iletilecektir.
İptal ve Değişiklik: Organizasyondan kaynaklanmayan sebeplerle bilet iadesi veya değişikliği yapılmamaktadır.
Bilet Satışı: Etkinlik günü kapıda bilet satışı yapılmayacaktır.
Değişiklik Hakkı: Organizasyon, öngörülemeyen ve kaçınılmaz durumlar nedeniyle programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Fotoğraf ve Video Kullanımı: Etkinlik süresince çekilen fotoğraf ve videoların tanıtım materyallerinde kullanılma hakkı organizasyona aittir. Etkinliğe katılanlar bu hakkı kabul etmiş sayılır.
Başlangıç Saati: Belirtilen etkinlik saati, çalışmanın başlama saatidir. Lütfen zamanında katılım gösteriniz.

Diğer Öğrenme Programları

Yetişkin Semineri: "Minyatürlü Yazmalardan Duvar Resimlerine: Modernleşen Osmanlı'da Görsel Kültür" | Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu

3 - 24 Aralık 2024

Öğrenme Programları