24 Aralık 2011 - 31 Aralık 2012

Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi

Bilet Al

Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi(SSM), kapsamlı resim koleksiyonunu, “Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan  Cumhuriyete Türk Resmi”başlığıyla ziyaretçileriyle buluşturuyor. Osman Hamdi Bey, Fikret Muallâ, Halil Paşa, Şehzade Abdülmecid Efendi ve İzzet Ziya gibi, Türk Resim Sanatı’nın önemli sanatçılarının eserlerini içeren koleksiyon, yeni yapılan özel galerisinde bundan böyle sürekli teşhir edilecek. Ziyaretçiler, bilimsel danışmanlığını Prof. Dr. Semra Germaner ve Doç. Dr. Ahu Antmen'in üstlendiği sergide, Türk resim sanatının tarihsel yolculuğunu izleme şansını elde ediyor.

Sakıp Sabancı'nın özel koleksiyonuna zaman içinde yapılan eklemelerle ortaya çıkan seçki, bir koleksiyonerin gözüyle; Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan modernleşme sürecinde, Türk resim sanatına kapsamlı bir bakış sunuyor. Sakıp Sabancı’nın Türk resminin belirli bir dönemine duyduğu merak ve ilgiyle oluşturduğu koleksiyon; ülkemizde resim sanatının gelişip serpilme sürecinin başlangıç evresine dair önemli ipuçları veriyor. Ayrıca, Türkiye’de görsel imge üretimindeki dönüşümü, sanat ve sanatçı kavramlarındaki değişimi de gözler önüne seriyor.

Eserlerden

Seçmeler

II. Selim Türbesi Kapısı

[;]Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan  Cumhuriyete Türk Resmi

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 23 Haziran 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al