İnternet Sanatı Kuşakları: 1.0’dan 2.0 ve İnternet Sonrasına

Saat:        17.00
Başlık:     İnternet Sanatı Kuşakları: 1.0’dan 2.0 ve İnternet Sonrasına
Konuşmacı:     Christiane Paul

İnternet sanatı, otuz yıla yaklaşan tarihinde kendisine zemin sağlayan teknolojik platformlar ve topluluklarla beraber gelişti. Başlarda arama motorlarını temel alan şen şakrak anarşi ve yaratıcı keşifler genişleyerek yerini kurumsal sosyal medya platformlarına ve internet sonrası olarak adlandırılan geçmiş on yılın fiziksel üretimine bıraktı. Bu konuşma, Web 1.0’dan günümüz kripto sanat furyasına internet temelli sanatın estetik ve kavramsal gelişimini takip ederek kimlik, veri çerçevesi ve ortaklaşa üretimle ilişkisinin tarihini çıkaracak. Aynı zamanda internet temelli sanatı sunmaya yönelik küratörlük modellerinin ele alınacağı konuşmada bu sanat formunu koruma yöntemlerinden de bahsedilecek.

Kayıt ol

Biyografi

Sheila C. Johnson Design Center’da direktör / şef küratör ve The New School’un School of Media Studies programında profesör olarak görev alan Christiane Paul, aynı zamanda Whitney Museum of American Art’ta dijital sanat yardımcı küratörüdür. Thoma Foundation’ın 2016 Dijital Sanat Yazın Ödülü sahibidir. A Companion to Digital Art (Blackwell-Wiley, May 2016), Digital Art (Thames and Hudson, 2003, 2008, 2015), Context Providers – Conditions of Meaning in Media Arts (Intellect, 2011; Çin baskısı, 2012) ve New Media in the White Cube and Beyond (UC Press, 2008) adlı kitapları bulunmaktadır. Whitney Museum of American Art’ta gerçekleştirilen Programmed: Rules, Codes, and Choreographies in Art 1965 - 2018 (2018/2019), Cory Arcangel: Pro Tools (2011) ve Profiling (2007) adlı sergilerin küratörüdür. Aynı zamanda müzenin internet sanat portalı artport’un sorumlusudur. Küratörlüğünü yaptığı diğer sergiler arasında The Question of Intelligence (Kellen Gallery, The New School, New York, 2020). Little Sister (is watching you, too) (Pratt Manhattan Gallery, New York, 2015) ve What Lies Beneath (Görünenin Ardındaki, Borusan Contemporary, İstanbul, 2015) bulunmaktadır.